Kategóriák

2014. január 22., szerda

Gondolatok* - szabadság, élettudatosság



Szabad - felfogásának kérdése.
Mit jelent a szabadság? Ott (földi életben): Kibújni a dolgok alól. Itt (visszatekintve): Leéled a hetven évedet. Megéled a helyzeteket. A lehető legszebben éled meg. Ezt jelenti innen a szabadság.

Mi az, amiben más egy-egy élet? Élettudatosság.
Van, hogy valaki az elé táruló feladatok megoldását teszi csak – és nem kérdez. Ekkor még csak környezettudatosnak sem mondható.
Ki hibáztatható, ha valami nem jól alakul? A környezete, az élete, a nemzete.
Azok, akikben feldereng a megértés, a megérzés, az isteni tudatosság szikrája – azok felelősséget vállalnak a környezetükért. „Jóllehet a háborút nem én okoztam, de bizonyosan nem véletlen, hogy benne vagyok. Haragos, viszályos gondolatok – enyém is.” „Gondolj szépeket!” – Nem könnyű. Bajban, viszályban szépet gondolni. Mosolyogni. Igen. Ez az ember egyik feladata. Megérteni, hogy a haragvásom okozta ezt, amiben vagyok, s a mosolyom okozza majd a tündöklést.
A tudatos ember mindig felelős. Lehet, hogy még nem boldog, de vágya van. S ha még nem az, tudja, hogy tehet érte, hogy boldog legyen.

*Hosszabb-rövidebb gondolatokat osztok meg itt, melyeket szépnek tartok és hasznomra vannak. Nem testben élő segítőktől érkeztek hozzám ezek, s most azért teszem közzé, hogy szükség szerint mások is tudjanak belőle töltekezni.

Nincsenek megjegyzések: