Kategóriák

2008. szeptember 2., kedd

"Védelem" kialakítása

Szeretem ezt a gyakorlatot, amit most leírok. Pontosabban az élményt, amit nyújt. Úgy érzem, mi közben végzem, hogy a "helyemen vagyok". És szeretem különösen azért, mert az élet különböző helyzeteiben fel tudom idézni az érzést. Mivel megvan a bensőmben a minta, szükség esetén tudok mihez igazodni.


„Védelem” kialakítása

Helyezkedj el kényelmesen! Ülj stabilan, nyugodtan!

Lélegezz lassan, mélyeket! A beáramló levegő a tisztaság. Áttetszővé, könnyűvé tesz. A kiáramló levegővel a homály távozik. (Néhány ki- és belégzés során tudatosítsd ezt magadban!)

Figyelj a szívedre! A szíved sugárzik. Adja a fényt és a meleget, ami belőled fakad. (Hagyj egy kis időt megérezni, meglátni a szív sugarait!)

Gerinced meghosszabbítása mélyen benyúlik a földbe. Ez adja a stabilitást. (Földanya sok erővel bír. Ezt becsülni kell! Nem elég csupán az ég felé emelni tekintetünket.)

Föntről egy fénysugár érkezik. Ez jelzi az égiekkel való összeköttetést. A fény a fejtetődön keresztül belép, átjár. - Ragyogóvá válsz. Ez a ragyogás, ami belülről indul, testedet is körbeveszi, stabil burkot képez köréd.
Ebben a burokban létezel Te, az ember, s mi közben kéred, s elfogadod a segítséget, megvalósítod azt, amire érkeztél: összekötöd az Eget a Földdel.

Nincsenek megjegyzések: